credit24

Laina ja joustoluotto ovat erilaisia lainamuotoja, joita pankit ja rahoituslaitokset myöntävät asiakkailleen. Vaikka näissä lainatavoissa onkin yhtäläisyyksiä; lainanottajan luottohistorialla sekä asiakassuhteen pituudella on vaikutusta lainan myöntämiseen ja molempiin lainamuotoihin vaaditaan säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja, on niillä myös eroavaisuutensa.

Tiivistetysti lainan ja joustoluoton ero on seuraava: laina nostetaan kerran ja joustoluotto on käytössä jatkuvasti sen myöntämisen jälkeen.

Laina on kiinteä; se otetaan vain kerran ja sille lasketaan kiinteä laina-aika. Koko summa nostetaan kerralla ja laina on voimassa siihen asti, kunnes se on kokonaisuudessaan maksettu takaisin korot ja muut maksut huomioiden. Lainaan tarvitaan yleensä vakuuksia, kuten henkilötakaajan tai muuta omaisuutta.

map

Joustoluotto toimii taas eri tavalla. Joustoluotto tarkoittaa nimensä mukaisesti joustavaa lainaa. Joustavassa luotossa lainanottajalle myönnetään tietty luottoraja, samalla tavalla kuin luottokortissa.

Luottoa maksetaan takaisin sovitussa aikataulussa niin kuin lainaakin korko- ja muut kulut huomioiden. Suurin ero on kuitenkin siinä, että luotto on käytettävissä aina uudelleen, kun sitä on maksettu takaisin. Luotonottajalla on siis jatkuva pääsy luottoon ja kerran myönnettyä luottoa voi käyttää eri tarkoituksiin. Joustoluottoa ei ole myöskään välttämätöntä nostaa kaikkea kerralla, vaan luottoa voi käyttää vain sen verran kuin haluaa. Joustoluotot ovat vakuudettomia lainoja.

Lainojen korko on vakuuksien vuoksi hieman joustoluottojen korkoja matalampi, joustoluottojen kohdalla taas laina-aika joustaa enemmän.

map

Perinteisen pankkilainan ominaisuudet:

 • kertalaina – uusi laina haetaan aina erikseen
 • kiinteä laina-aika
 • koko lainasumma nostetaan kerralla
 • lainaan tarvitaan vakuudet
 • korkoa maksetaan koko lainasummasta
 • Lainasumma on tyypillisesti isompi – 10000 eurosta ylöspäin

map

Joustavan luoton ominaisuudet:

 • kerran myönnettyä lainaa voi käyttää monta kertaa
 • joustava laina-aika
 • luottoa voi nostaa tarpeen mukaan milloin vain
 • joustoluotot ovat vakuudettomia lainoja
 • korkoa maksetaan vain käytetystä luotosta
 • Lainasumma on 100-10000 euron välillä

Laina vs. luotto – vertailu
Usein Kysytyt Kysymykset
Kuinka nopeasti lainan saa tilille?

Oli tilanne mikä hyvänsä, kun lainaa tarvitsee,  sitä olisi hyvä saada nopeasti ja mielellään heti tilille. Lainaa heti - onnistuuko se sitten helposti ja minkä verran lainaa voin saada?

Credit24 tarjoaa joustoa arjen varalle: voit hakea 100–4000 euron lainaa ja saat sen tilillesi heti. Valitse vain haluamasi lainan määrä ja hae lainaa.  Voit hakea isomman lainasumman, mutta nostaa siitä tilillesi vain osan.  Näin rahaa jää käyttöön myöhempää tarvetta varten. Luottosi voit maksaa  takaisin joustavasti 1-36 kuukauden kuluessa lainan ottamisesta. Saat  valita sopivan takaisinmaksuajan taloudellisen tilanteesi mukaan.

Lainanhakemisen jälkeen käsittelemme hakemuksesi. Luottohakemuksia käsitellään joka  päivä klo 8-22 välillä. Luottopäätöksen saat siis luottopalvelumme  aukioloaikoina samantien, jonka jälkeen voi nostaa lainan heti tilille!

Luoton hallinnointi

Luottoa voit hallinnoida  helposti verkkopalvelussamme tai kätevällä mobiilisovelluksella – näin  luottosi on aina kätevästi saatavilla missä tahansa liikutkin. Luottomme ovat joustavia luottoja, eli rahaa vapautuu sitä mukaan uudelleen  käyttöösi kun maksat lainaa takaisin. Tämän ominaisuuden myötä sinun ei  tarvitse hakea lainaa uudelleen, kun tarvetta rahalle taas ilmenee.

Lainan määrä ja joustavuus

Lainamme ovat myös joustavia  ja saatkin siten itse päättää kuinka haluat maksaa lainasi takaisin:  lyhentää minimikuukausierällä, kokonaan kerralla, tai jollain muulla  summalla näiden väliltä. Eri luottosummien kuukausieriin pääsee  tutustumaan lainalaskurillamme.

Kuinka nopeasti lainan saa tilille?
Oli tilanne mikä hyvänsä, kun lainaa tarvitsee, sitä olisi hyvä saada nopeasti ja mielellään heti tilille. Lainaa heti - onnistuuko se sitten helposti ja minkä verran lainaa voin saada? Credit24 tarjoaa joustoa arjen varalle: voit hakea 100–4000 euron lainaa ja saat sen tilillesi heti. Valitse vain haluamasi lainan määrä ja hae lainaa. Voit hakea isomman lainasumman, mutta nostaa siitä tilillesi vain osan. Näin rahaa jää käyttöön myöhempää tarvetta varten. Luottosi voit maksaa takaisin joustavasti 1-36 kuukauden kuluessa lainan ottamisesta. Saat valita sopivan takaisinmaksuajan taloudellisen tilanteesi mukaan. Lainanhakemisen jälkeen käsittelemme hakemuksesi. Luottohakemuksia käsitellään joka päivä klo 8-22 välillä. Luottopäätöksen saat siis luottopalvelumme aukioloaikoina samantien, jonka jälkeen voi nostaa lainan heti tilille!
Luoton hallinnointi
Luottoa voit hallinnoida helposti verkkopalvelussamme tai kätevällä mobiilisovelluksella – näin luottosi on aina kätevästi saatavilla missä tahansa liikutkin. Luottomme ovat joustavia luottoja, eli rahaa vapautuu sitä mukaan uudelleen käyttöösi kun maksat lainaa takaisin. Tämän ominaisuuden myötä sinun ei tarvitse hakea lainaa uudelleen, kun tarvetta rahalle taas ilmenee.
Lainan määrä ja joustavuus
Lainamme ovat myös joustavia ja saatkin siten itse päättää kuinka haluat maksaa lainasi takaisin: lyhentää minimikuukausierällä, kokonaan kerralla, tai jollain muulla summalla näiden väliltä. Eri luottosummien kuukausieriin pääsee tutustumaan lainalaskurillamme.
Luottopalvelu palveluajat
klo 8:00 – 22:00
Soita (arkisin klo 9.00 – 17.00)
(0,99 €/min + mpm/pvm)
Credit24 on jatkuva luotto 100-4000 euron luottorajalla ja tyypillisesti 3-36 kuukauden takaisinmaksuajalla. Kuluja kertyy ainoastaan nostetusta luotosta. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 1500 euroa käytössä olevalle luotolle on 29,97%. Kuluttajaluottoehdot (Eurooppalaiset | Yleiset). Näin tallennat kuluttajaluottoehdot tietokoneellesi: 1) Valitse tiedosto/Tallenna nimellä (halutessasi tallentaa ehdot). 2) Valitse tallennusikkunassa tiedostolle tallennuskansio (luo tarvittaessa uuden). 3) Tarkista, että Tiedostonimi-ruudussa on verkkosivun sisältöä kuvaava nimi.